lördag 15 september 2012

Lördag i Angarn

DEN DÄR UPPLÄNDSKA bivråken verkar inte vilja komma. Mysko, men det verkar ha blivit lite fokus på en sån. Folk vi mötte på vägen ner till Midsommarberget vid Angarnsjöängen berättade glatt om att de just sett bivråk sträcka förbi, men vi såg ingen under tiden vi stod där.

Lärkfalkarna var däremot pigga. Gissar att de tyckte om att luften var full med trollsländor, för minst fyra lärkor flög omkring och visade upp sig under de två timmarna. Ett par bruna kärrhökar visade sig också, troligen fåglar på väg söderut.

Fokus hamnade på rovfåglar. Men vi såg förstås alla grågäss som hela tiden kom in från väster och stannade till för att vila i vattnet, säkert 500 stycken också. Och bläsänderna som låg också i massor i vattnet, bland dem en hane stjärtand. I övrigt inte så mycket annat.

Men trots frånvaron av bivråk var det ändå en rätt okej utflykt. En fjällvråk flög vitstjärtad förbi, två havsörnar hade också Angarn som hållplats, och sparvhök och ormvråk höjde stämningen – speciellt för polaren som var med på sin första skådning nånsin.

Björn hade en macka med sig, så han blev inte skitsur 
över att inte få smaka Mattias makrill i tomatsås

Angarnsjöängen från Midsommarberget. 
Verkligen inte så mycket vatten så här års.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar