onsdag 20 november 2013

Kanske femte dagen

”INTERNET PÅ HOTELLET: ja.” Det betyder att det finns wifi om man sitter i skrubben bakom receptionen. Men även om man sitter där så finns det inte ibland. Därför hattar mina rapporter från Atlanten.

Gick upp till berget på La Isleta igen härom dagen, tog med tuben för att kanske plåta några av fåglarna. Det gjordes. Dessutom företogs en resa till Puerto Rico på sydvästra sidan där en tornfalk i en park blev ny för resan. På väg till bussen såg jag också en seglare i skyn, mycket tyder på att det var en enfärgad seglare, storleken mest. Hann aldrig kolla in den närmare.

I DAG SKULLE NYA delar av ön kollas av, en Nissan Micra med fler skademarkeringar än Lillen Eklund blev vår vagn. Först drog vi till dammen vid Maspalomas där vi såg sothöna, rörhöna och gråhäger. I palmerna intill skränade munkparakiter och över dynerna, som vi inte brydde oss om att gå ut på, var det mängder av seglare – kändes som tornseglare men kunde mycket väl ha varit både enfärgade och blekseglare.

På vägen tvärs över ön mot nordost hände inte supermucho, men var helt ok. Massor av tornfalk i luften, och tre ormvråkar. På 1 500 meter över havet såg jag några duvor på klippan. Känslan då var att det var äkta klippduvor. Sammetshätta, en hanne, koboltmes, kanariepiplärka och ständiga kanariegransångare var andra roliga fynd. Vad roligt det kan vara.

Taltrast. Som jag vid fyndtillfället trodde var nåt annat.
Svarthakad buskskvätta.
Kanariepiplärka.
Tompa och David.
Dagens enda klipphuvud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar