onsdag 26 december 2012

Ingen indian i Jämtland

JUL I JÄMTLAND, och flockarna med sidensvans ägnas lite extra tid sedan ett larm om amerikansk indiansidensvans (Cedar waxwing) kommit från Surahammarstrakten i Västmanland dagen före julafton. Men varken de svansar som äter paradisäpplen vid brorsans hus i Östersund eller de som letat bär hos föräldrarna i Brunflo har varit mindre, haft gulare mage, saknat vita vingprickar eller haft vita stjärttäckare. Inga indianer i Jämtland vad jag kan förstå.

Farsans fågelmatning verkar funka bra för talgoxar och blåmes, även några domherrar har visat intresse. Flockarna med domherrar är annars överraskande många. Överallt är de. Längs vägarna ser man dem i trädtoppar, uppe i Laxsjö var det mängder hos familjen Sjökvist och inne i stan hos brorsan hängde de också. Han hade också grönfink och gråsparv i träden.

Gråspett hoppas jag fortfarande på, gärna en enkel vid nån matning i krokarna. Ska ge mig ut i skogen på egen hand också, men vet inte riktigt i vilka skogar den gråe kan tänkas vara i. Men under letandet så kan ju annat dyka upp, skogshöns till exempel.

Jultomte i Brunflo.
Vinterväglag mot Laxsjö.
Snårig skog vid Slåtte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar