lördag 11 augusti 2012

Höstpremiär i betongen

BETONGSKÅDARNA I STOCKHOLMS innerstad har börjat röra på sig. I veckan kom de första rapporterna om småfåglar och vadare som passerar stan på väg söderut. Eftersom jag råkade vakna riktigt tidigt i morse gav jag mig också ut för att kolla vad som fanns där inne.

Första stoppet vid halv sju-tiden blev Tantolunden. Hela familjer av blåmes, talgoxe och pilfink hängde i buskarna i hundrastgården, och till min stora glädje fick jag syn på två ärtsångare där också – en ny art på Betonglistan i år. En trädpiplärka flög över mig och satte sig i toppen av en björk. Där tog den igen sig lite innan den lyfte och flög söderut, en riktig vila får den när den landar i tropiska Afrika där den ska övervintra.

UPPE PÅ SKINNARVIKSBERGET stod en skådare och tittade ut över en ganska lugn himmel, något sträck av vadare eller gäss har inte direkt kommit i gång över stan än. Till sällskap hade han två grabbar som släckte törsten efter en lång natt på krogen och en kille och en tjej som passade på att hångla innan de gick hem för att sova.

2 kommentarer:

  1. Kul Peder! Jag har delat på fejan.
    /Claes

    SvaraRadera
  2. Kanon! Då är det därför som några faktiskt har hittat hit i dag...

    SvaraRadera