måndag 8 september 2014

Till Simons minne

Fina lillebrorsan Simon.

MIN LILLEBROR FICK en cancerdiagnos i februari och genomgick allehanda behandlingar under våren och sommaren. Vi gladde oss åt alla tecken som tydde på nåt positivt, men tecknen som pekade på nåt negativt var faktiskt alltid fler. Den 10 augusti dog Simon. Trots cellgifter och strålning hade cancern inte försvunnit och hans kropp orkade inte mer.

Under sommaren var jag en hel del uppe i Jämtland, en knackig 3G-uppkoppling gjorde att jag inte uppdaterade den här sidan speciellt ofta. Men jag kände det också mindre viktigt att rapportera om siktade fåglar, tankarna behövdes riktas mot ett annat håll.

Någon gång jag skriver ner vad som hände på den sista inventeringsrutten, den som gick i höjd med Stora Blåsjön i norra Jämtland och där jag under ett dygn gick i 16 timmar för att ta mig ut till rutten, göra rutten och ta mig tillbaka till bilen. Jag kanske skriver om lavskrikorna och hökugglorna där jag plockade hjortron, bändelkorsnäbben som trumpetade för att komma i kapp flocken med mindre korsnäbb som flög över stugan och annat som händer när man under ett par månader lever mitt i naturen.

Men det får bli en annan gång, nu ville jag bara kort skriva vad som hänt i det verkliga livet. I lokaltidningarna uppe i Östersund skrev jag ett minnesord som publicerades för ett par veckor sedan, där beskriver jag mer om vad som hänt. Länkar till det här.

2 kommentarer:

  1. Beklagar sorgen och lider med dig. En fruktansvärd orättvisa när våra älskade rycks ifrån oss. Hoppas du kan hitta styrka i att skriva och att vi får ta del av fler av dina alster i framtiden, det är alltid ett nöje. Med varma hälsningar,
    Erik Wallentin

    SvaraRadera