onsdag 18 februari 2015

Rovor i söder

Duvhöken på antennen.
Och så grannhuset i all sin prakt.
JAG HAR JU ett skrivbord hemma, men grejen är att jag mest sitter i soffan och jobbar. Sveriges ergonomer skulle nog inte godkänna den arbetsställningen, men faktiskt är det inte så dumt att skriva halvliggandes.

När jag ändå satte mig vid skrivbordet i går så visade det sig att det funkade också. Dessutom fick jag utsikt mot söder genom den franska balkongens fönster – kanske en bra plats inför norrsträcket i vår. Jag har också koll på en matning på andra sidan tågspåret från skrivbordet. Gråsparvarna verkar gilla det som finns där, stadsduvorna också.

TVÅ ROVFÅGLAR VISADE sig också. Först en duvhök som flög längs rälsen västerut, kanske var det samma som sedan satte sig i antennen på huset mittemot. Över husen i Huvudsta såg jag några kråkfåglar göra utfall mot en större fågel. Några gråtrutar hade flugit förbi tidigare, men de brukar inte bli attackerade på det viset. Jag fick klar rovfågelvibb på den stora fågeln och i kikaren visade det sig vara en havsörn. Den blev snart av med förföljarna och la sig och skruvade över Bällstaviken eller Ulvsundasjön. Sen försvann den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar