lördag 7 november 2015

Fjärilsmannens tid

Beviset: till salu på Akademibokhandeln.
KAN MAN KALLA det en konstpaus kanske? Eller snarare litteraturpaus, eftersom resultatet av pausen blev en bok om fjärilssamlaren Clas Källander. Och pausen, det är förstås den paus jag har behövt ta från riktigt aktiv fågelskådning under produktionen av boken.

Arbetet började redan för bra precis ett år sedan, då kontaktade vi Clas och lyckades övertyga honom om att fotografen Bobo Olsson och jag skulle få följa i hasorna på honom och dokumentera hans passion för och samlande av nattfjärilar.

VI HAR HAFT ett alldeles fantastiskt år, roligast var att få komma in i nattfjärilarnas värld och ha en av Sveriges stora experter som ciceron. Clas har samlat fjärilar sedan 1955 och är i alla högsta grad aktiv än: varje natt har han flällor i gång utanför huset han bor i och hela somrarna är han ute på vift för att samla fjärilar på platser han återkommit till i flera decennier. Vi hängde bland annat med honom till Härjedalen där han och hans fjärilskompisar driver ett projekt sedan 1985.

Förutom att boken dyker upp på de flesta fysiska bokhandlar i landet så finns den förstås i nätbokhandeln. Mitt hetaste tips just nu är att köpa den till kampanjpris på Adlibris – 205 kronor, kampanjen gäller fram till den 15 november via den här länken: Adlibriskampanj. En fördel med att köpa på Akademibokhandeln är att man får med sig en superfin plansch på köpet, priset är då 319 kronor.

Köper man boken på Akademibokhandeln får man en läcker plansch på köpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar